You are here

8o FOSSCOMM στο ΤΕΙ Αθήνας

10 posts / 0 new
Τελευταία δημοσίευση
8o FOSSCOMM στο ΤΕΙ Αθήνας

Tο 8ο Συνέδριο Κοινοτήτων Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (Free and Open Source Software Communities Meeting, FOSSCOMM, http://fosscomm.teiath.gr ) θα διεξαχθεί φέτος στην Αθήνα 6-8 Νοεμβρίου 2015 στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Αθήνας.

Η ομάδα προετοιμασίας του 8ου FOSSCOMM ανακοινώνει ανοικτό κάλεσμα στις κοινότητες αλλά και στους φίλους του ΕΛ/ΛΑΚ, για προτάσεις, ομιλίες, workshops, σεμινάρια πιστοποίησης αλλά και συμμετοχή στην οργάνωση του Συνεδρίου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την οργανωτική επιτροπή στο: http://fosscomm.teiath.gr/index.php/participation

Λίγα Λόγια για τo FOSSCOMM

Το Fosscomm οργανώνεται από τις Ελληνικές κοινότητες του Ελεύθερου και Ανοιχτού Λογισμικού σε διαφορετική πόλη κάθε χρόνο στο οποίο συμμετέχουν κοινότητες που ασχολούνται με το ανοικτό λογισμικό και τις ανοικτές τεχνολογίες και το παρακολουθούν κάθε χρόνο περισσότεροι από 500 σύνεδροι. Ο σκοπός του συνεδρίου είναι να προβάλλει τη χρησιμότητα και την αναγκαιότητα της χρήσης του Ελεύθερου Λογισμικού και Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα, των ανοιχτών τεχνολογιών και το έργο των κοινοτήτων. Επίσης να αναδείξει νέες τάσεις σε αυτό και να προσελκύσει νέα μέλη στις κοινότητες, με στόχο την συνεισφορά όλο και περισσότερου ελεύθερου κώδικα για όλους.

Μέχρι τώρα έχουν διοργανωθεί συνολικά 7 συνέδρια Fosscomm ξεκινώντας από το 2008 σε Αθήνα, Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Σέρρες , Αθήνα και Λαμία αντίστοιχα.

Φέτος θα πραγματοποιηθεί στις 6-8 Νοεμβρίου, στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Αθήνας.

Οι ενδιαφερόμενοι για προτάσεις, ομιλίες και workshops μπορούν να επικοινωνήσουν με την οργανωτική επιτροπή στο:
http://fosscomm.teiath.gr/index.php/participation

Edited by: TheodorosPloumis on 6 Οκτ 2015 - 4:50μμ

Εμείς ως drupal κοινότητα θα είμαστε εκεί; Ενδιαφέρεται κάποιος/α από Αθήνα να παρουσιάσει κάτι ή να έχει ένα drupal booth;

Good.. νόμιζα είχε σταματήσει να γίνεται και μάλλον "έχασαν" το domain...

Ένα τραπεζάκι/booth σίγουρα θα ήταν ωραίο και σχετικά εύκολο να έχουμε. Θα μπορούσαμε να έχουμε stickers ή ότι άλλο (έχω μερικά να διαθέσω),
μπλουζάκια drupal να φοράμε όσοι είμαστε, και να μιλάμε με κόσμο γενικά.. Θα μπορούσαμε επίσης να ζητήσουμε από το Drupal Association μας στείλουν μερικά stickers ή ότι άλλο μπορούν. Δεν ξέρω αν έχει κόστος όμως και αν μπορούμε να το καλύψουμε..

Από παρουσιάσεις, επειδή το κοινό που πάει είναι γενικά open source & φοιτητές (όχι advanced drupalers), νομίζω αν κάνουμε κάτι, να είναι πιο intro επιπέδου.
Some Ideas:
- Παρουσίαση Drupal 8
- Intro Workshop (μισή μέρα ίσως..) για site building (content types, users ίσως και λίγο views)
- Write a simple module workshop
- Tips/todos for securing Drupal 7 website (personal interest..)

Γενικά beginner to intermediate πράγματα, με τίποτα να μην απαιτεί γνώσεις Drupal (να χρειάζεται μερικές web ή php γνώσεις δεν μας πειράζει)

Προσωπικά μπορώ να είμαι σίγουρα το Σ/Κ (7-8), και θα προσπαθήσω για Παρασκευή, αλλά είναι πολύ νωρίς για να ξέρω.
Ειδικά οι "Αθηναίοι" είστε πολλοί... ψηθείτε :P

Νομίζω ότι μπορώ να είμαι εκεί, για βόλτα και ισως και γενικότερη παρουσιάση. Θα ξερω όσο θα πληασιάζουμε προς το Νοέμβριο.
Δεν μπορώ να το ετοιμάσω μόνος μου όμως.

Είναι στη θεματολογία που θα συζητήσουμε στις 20 στο meetup στην Αθήνα. Από συζητήσεις που έχω κάνει ήδη υπάρχει ενδιαφέρον. Αν καταφέρουμε να είμαστε ένας ικανός αριθμός που να το υποστηρίξει με παρουσία στο booth και σε workshop, θα ήταν πολύ καλή ευκαιρία να γνωρίσει περισσότερος κόσμος το drupal και να κάνει engage με τη κοινότητα.

Ένα update εδώ, έστειλα email για την συμμετοχή της κοινότητας με community booth με τα ονόματα που μαζεύτηκαν στο google sheet και μας απάντησαν θετικά πως μας περιμένουν.

Για το συντονισμό μιλάμε στο irc.

Όλα έτοιμα για το FOSSCOMM!! Θα έχουμε Booth ως Drupal Community. Ραντεβού το πρωί του Σαββάτου 7/11 στις 09.00 στο ΤΕΙ Αθήνας για τα περαιτέρω. Θα υπάρχει πανό με το druplicon μεγάλων διαστάσεων :)

Ήμουν κι εγώ εκεί!!! Επιτέλους μετά από 2 χρόνια booth για το Drupal !!!!!!

Μακάρι να είχαμε περισσότερο υλικό! Άντε και του χρόνου παρουσιάσεις!!! :D :D :D

Καλώς τον!

Ήθελα και γω να κατέβω, αλλά δεν τα κατάφερα :(

Θέλει κάποιος/α που ήταν εκεί να γράψει δυο λόγια για το τι έγινε; ή καμιά φωτογραφία;

Έχω αναρτήσει φωτό στο https://www.facebook.com/esepia :) Για 1η εμφάνιση πήγε αρκετά καλά. Σίγουρα η συνέχεια θα είναι πιο δυνατή!!