You are here

Μεταφράσεις χρηστών που πρέπει να ελεγχθουν

10 posts / 0 new
Τελευταία δημοσίευση
Μεταφράσεις χρηστών που πρέπει να ελεγχθουν

Από το πρώτο sprint πρέπει να ελεγχθούν (και να αποδεχθούν) οι μεταφράσεις των:
iro
blightblink
pappasadrian
AchillesKal
Zekvyrin
και δεν ξέρω ποιοι άλλοι

τους γράφω εδω για να μην τους ξεχάσω

Σχετικά με αυτό, να αναφέρω ότι έχω κάνει μεταφράσεις που περιμένουν έγκριση από το 2011!

Νομίζω πρέπει να γίνουν περισσότεροι αυτοί που εγκρίνουν τις μεταφράσεις, καθώς το ότι δεν εγκρίνονται οι μεταφράσεις αποθαρρύνει όλους από το να συμμετέχουν.

Γιάννη προστέθηκε ένα ακόμα ενέργο μέλος της κοινότητας στη μεταφραστική ομάδα με δικαιώματα αποδοχής (darketaine).

Σε ότι αφορά την έγκριση, μέχρι πριν 7 μήνες δεν είχαμε καν τη διαχείρηση του ldo στα χέρια μας. Όχι ότι τώρα που την έχουμε είμαστε πιο ενεργοί.
Όπως και να έχει, ισχύει ότι όποιος ολοκληρώσει κάποιο module μπορεί να στείλει ένα ενημερωτικό μύνημα.

Εϊμαστε ανοιχτοί σε βελτιώσεις του όλου θέματος πάντως

Βασίλη, μπορείς να βάλεις κι εμένα;

Γιάννη δεν επιλέγω εγώ ποιός θα μπει ούτε κάποιος το ζητάει. Η καθημερινά ενεργοί στο IRC, όπου είναι (επί του παρόντος) το μέσο επικοινωνίας μας, επιλέγουμε από κοινού με βάση το πόσο ενεργός είναι κάποιος στην κοινότητα.

Επίσης, όπως εξήγησα και μέσω email, το να έχει κάποιος δικαιώματα αποδοχής αυτόματα σημαίνει ότι δεν αποδέχετε δικιές του μεταφράσεις (ή γενικά τυφλά μεταφράσεις). Για να υπάρχει ένα κάποιο QA

Σωστό το να μην αποδέχεται ο moderator τις δικές του μεταφράσεις.

Δεν ήξερα ότι η συμμετοχή στο IRC channel είναι το κλειδί. Εγώ (και άλλοι) που δεν έχω χρόνο να είμαι στο IRC, αλλά έχω διάθεση να συνεισφέρω στις μεταφράσεις, ακόμα και με πληρωμένο χρόνο από την ομάδα μου, αποκλείομαι;

Γιάννη κάνεις μας δεν έχει χρόνο να είναι στο IRC, παρόλα αυτά το έχουμε ανοιχτό για να μπορούμε να επικοινωνουμε μεταξύ όταν χρειάζεται (η απλά για την καλημέρα). Επίσης, και οι υπόλοιποι είμαστε logged in κατά τη διάρκεια του πληρωμένου χρόνου μας κατά κανόνα, με ελάχιστους από εμάς (<5) να είμαστε και στον ελεύθερο χρόνο μας.

Αυτό είχαμε αποφασίσει προ ετών, αυτή είναι και η επίσημη γραμμή γύρω από το drupal.org (freenode). Αν υπάρχει κάποια καλύτερη πρόταση θα σε παρακαλέσω να ανοίξεις κάποιο θέμα και να μη το συζητάμε εδώ, μιας και το συγκεκριμένο thread έχει ένα και μόνο σκοπό.

Εν ολίγης, δεν αποκλείουμε κανέναν, απλά όταν ως σύνολο/ομάδα έχουμε αποφασίσει κάποια πράγματα (ακόμα και λάθος) προσπαθούμε να τα ακολουθούμε και να τα βελτιώνουμε.

Σωστό το ότι πρέπει να γίνεται ό,τι αποφασίσει η ομάδα. Απλά ρωτάω για να δω πώς είναι τα πράγματα. Όντως, το θέμα των μεταφράσεων όμως δεν φαίνεται λυμένο και είναι κρίμα για το Drupal συνολικότερα.

Η μεταφραστική ομάδα ήταν ανενεργή για αρκετό καιρό. Από τον Σεπτ του 16 αλλάξαμε κεντρικό διαχειριστή (bserem) και προστέθηκαν και άλλοι (kostask, darketaine). Τα κριτήρια επιλογής νέων διαχειριστών είναι με βάση τη ποσότητα και ποιότητα των μεταφράσεων που έχουν συνεισφέρει οι χρήστες. Οι top contributors της ελληνικής μετάφρασης φαίνονται στην σελίδα: https://localize.drupal.org/translate/languages/el.

Η συμμετοχή στο irc δεν είναι προαπαιτούμενο για τίποτα απολύτως, απλά είναι ένα (βασικό) κανάλι επικοινωνίας κάθε κοινότητας drupal. O/Η κάθε ένας/μία που έχει διάθεση να συνεισφέρει μεταφράσεις μπορεί να το κάνει μέσα από το https://localize.drupal.org/translate/languages/el/translate και (καλό είναι) να ενημερώνει για τη δουλειά που έχει κάνει ώστε να εγκρίνουμε τις μεταφράσεις, να συζητήσουμε για τις δύσκολες λέξεις και να ανταλάξουμε feedback.

Με το καλό έτσι θα δημιουργηθούν και νέοι διαχειριστές/τρίες και η μετάφραση του drupal στα ελληνικά θα γίνεται όλο και καλύτερη :)

Μακάρι, Κώστα οι αλλαγές αυτές να επιταχύνουν την μεταφραστική προσπάθεια. Η γρήγορη έγκριση ενθαρρύνει όλους μας να συνεισφέρουμε. Θα κοιτάξω μέσω του IRC να σας ενημρώνω για τυχόν προσθήκες από μέρους μου.

Σε ευχαριστώ για την διευκρινιστική απάντηση.