You are here

Συνάντηση κοινότητας Θεσσαλονίκης

33 posts / 0 new
Τελευταία δημοσίευση
Συνάντηση κοινότητας Θεσσαλονίκης

14th drupal meetup Thessaloniki

Η κοινότητα του Drupal Θεσσαλονίκης και Βορείου Ελλάδος διοργανώνει την επόμενη τακτική συνάντησή της.

Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

19.30 - 21.30
Στην έδρα του GreekL.U.G., Εγνατίας 96, Πυλαία (κοντά στον Τ.Σ. Πυλαίας, χάρτης )
Αστικό 11, στάση "Περδίκα"

Το θέματα αυτής της συνάντησης είναι παρουσιάσεις από responsive menus module (Achilleas), τεχνικές και εργαλεία οργάνωσης css (dimdev), picture tag και picture και breakpoint modules (kostask) και ίσως μια παρουσίαση του symphony (Achilleas).

Μετά το meetup θα ακολουθήσουν μπύρες και χαλαρή κουβέντα.

Για την καλύτερη οργάνωση του meetup κάντε sign up στην σελίδα του event στο Drupal Group Greece: https://groups.drupal.org/node/426293

Edited by: TheodorosPloumis on 6 Οκτ 2015 - 4:50μμ

Και πάλι δεν θα ρθω... :-(

Και πάλι.

Μπέρδεψα τις μέρες και ετοιμαζομουν για συνάντηση σήμερα :(

Συγνωμη για αυτήν την απουσία...

Μήπως να κανονίσουμε και στη Θεσσαλονίκη ένα after DrupalCon meetup μετά το συνέδριο;
Αρκεί, φυσικά, να δούμε και τις ημερομηνίες στο http://skgtech.io

Ναι να κανονίσουμε, το είχα στο πρόγραμμα απλά δεν πόσταρα κάτι ακόμα :)

Όποιος/α έχει κάποια ιδιαίτερη προτίμηση για μέρα ας γράψει πότε τον/την βολεύει.

περιμένω πως και πως να μάθω νέα από τους τυχερούς που ήταν εκεί
15 ή 16 / 10 είναι καλά ;

16/10 από εμένα αν γίνεται.

Αλλά μόλις το κλείσουμε να ενημερώσουμε και το http://skgtech.io/ να μην συμπέσουμε πάλι με άλλο meetup. Αναλαμβάνω να το κάνω εγώ αυτό το τελευταίο.

Να κλείσουμε μήπως την Πέμπτη 16/10 να μην το κάνουμε τελευταία ώρα και βρεθούμε προ εκπλήξεων; Με βασικό θέμα το DrupalCon 2014 Amsterdam.

+ Πέμπτη 16/10 (από βδομάδα ακόμη δυσκολότερα για μένα)

Επικοινωνώ για το χώρο και το βάζω για 16/10 στις 20.00

Με το που επικοινώνησα και είχαμε και τον χώρο είδα στο http://skgtech.io/ ότι την Πέμπτη 16/10 έχει άλλη συνάντηση: Apple IPad/Macbook Event από iOS Devs Gr

Να πάμε την συνάντηση για την Τρίτη που δεν έχει κάτι στο πρόγραμμα;

Δεν έχω πρόβλημα για Τρίτη 21/10 (Αν και για να λέμε και την αλήθεια αυτά τα iOS Meetup είναι σαν να λέμε επιδείξεις μόδας)

δεν θα το κάνουμε στο GreekL.U.G. ;
τι σχέση έχει το άλλο event αφού είναι αλλού (Αριστοτέλους 2, Kalamaria);
δεν καταλαβαίνω... όποτε θέλεις βάζεις event δεν πειράζει αν πέφτει μαζί με κάποιο άλλο.. εκτός και αν θέλεις να πας στο 'Apple IPad/Macbook Event' τότε αλλάζει το θέμα.

Έχουν γίνει διάφορα παράπονα (και με το δίκιο τους καμιά φορά) ότι κανονίζουμε meetups χωρίς να βλέπουμε τι γίνεται στην πόλη. Το http://skgtech.io έγινε για αυτό το σκοπό και οφείλουμε να το παίρνουμε υπόψιν. Μερικά μέλη μπορεί να θέλουν να βρεθούν και στα 2 events οπότε είναι κρίμα να μην τους αφήσουμε.

Από την άλλη, όπως πάμε με τα dev meetup που άρχισαν, πλέον, να αυξάνουν σημαντικά σε λίγο καιρό δεν θα έχουμε πολλές πολυτέλειες να αλλάζουμε μέρες και ώρες αν όλοι κάνουν meetups πιο τακτικά (περίπου 10 dev ή άλλες ομάδες είναι τώρα ενεργές). Και τότε θα είμαστε όποιος προλάβει.

OK καταλαβαίνω, προτείνω τότε να κανονίσετε την συνάντηση για την ημερομηνία που βολεύει τους περισσότερους και ελπίζω να μπορέσω να έρθω :)

@GL είναι όπως τα λέει ο Θοδωρής: Υπάρχει κόσμος που συμμετέχει και στα 2 meetups (iOS, drupal), οπότε με τόσο σποραδικές συναντήσεις (1 φορά το μήνα) είναι κρίμα να πέφτουμε ό ένας πάνω στον άλλο. Το http://skgtech.io έγινε για αυτό το σκοπό: για να μπορούμε να βρούμε εύκολα όλες τις τεχνολογικές κοινότητες και να οργανωθούμε καλύτερα αναμεταξύ μας. Οπότε αν σε βολεύει κάποια άλλη μέρα την άλλη εβδομάδα που δεν έχει άλλη συνάντηση, πρότεινε ελεύθερα! Εμένα την επόμενη βδομάδα με βολεύουν όλες οι μέρες (αν και Τρίτη - Πέμπτη μπορώ μετά τις 20.00)

Την Τρίτη 21/10 έχει το Open Coffee. Άρα Τετάρτη 22; Πάλι βλέπω διάφορα στο http://skgtech.io/ αλλά μην το παρακάνουμε κιόλας.

Ρώτησα μερικά άτομα από το iOS Meetup που ήταν υποψήφια να έρθουν στο Drupal Meetup και είπαν ότι δεν θα έρθουν στο Drupal Meetup. Έκανα και μια ερώτηση στο http://www.meetup.com/iOS-Devs-Gr/events/212855852/ και αναμένουμε απάντηση.

Guys αυτό το iOS meetup γίνεται λόγω event της Apple το οποίο θα το δούνε live streaming τα παιδιά οπότε δεν υπήρχε δυνατότητα να διαπραγματευτεί η ημερομηνία. Εγώ θα απουσιάζω έτσι κι αλλιώς μιας και είμαι Αθήνα μέχρι την Πέμπτη. Για το Drupal meetup ψηφίζω αναβολή επειδή θέλω να είμαι αλλά δε θέλω και να σας ζορίσω. Ότι αποφασιστεί από την πλειοψηφία!

Γιατί η Drupal κοινότητα είναι τόσο εσωστρεφής; Έπρεπε να χαζεύω στο iOS meetup για να δω ένα comment ενός μέλους και να βρω αυτό το forum όπου ανακοινώνετε τα meetups σας...

Τελικά ισχύει αυτό το Drupal meetup της Πέμπτης? Μπορείτε να το προσθέσετε στο skgtech.io ή το έχετε διαγράψει το concept?

Επίσης έχω πέσει σε ένα bug θα το έλεγα, γράφτηκα χωρίς να βάλω password (δεν έπρεπε να με αφίσει) και τώρα που πάω να βάλω μου βγάζει λάθος γιατί δεν συμπλήρωσα το password (!) Δεν σώζετε ούτε με forgot password αφού με πάει στην ίδια οθόνη που ζητάει να βάλω password που δεν εχω :(

ha! αυτό είναι να έχεις το αχαληναγώγητο inner troll μέσα σου, μετά διάβασα τις αναφορές του Κώστα και του Θοδωρή για το skgtech.io =) Waiting λοιπόν :)

Σνομπάρουμε το meetup.com ή αλλιώς προωθούμε το Drupal.org καθώς εκεί ανεβάζουμε επίσημα τα meetups τα οποία κανονίζουμε εδώ. Μπορεί να μην γεμίζει το μάτι το παρόν design του mydrupal.gr αλλά μόλις ολοκληρωθεί το redesign θα τρίβετε τα μάτια σας :-)

Πάντως ένα θέμα στη συνάντηση θα είναι και το αν πρέπει να μπούμε στο meetup.com (ως κοινότητα Drupal Thessaloniki + Northern Greece) αφού έχει γίνει ένα κύμα τελευταία και όλα τα meetups είναι σε αυτήν την πλατφόρμα. Και μάλλον θα μπούμε κι εμείς τι να κάνουμε......

@thanpolas γέλασα με το inner troll :) Είμαστε πιστοί στο skgtech μην ανησυχείς.

Όσον αφορά το bug, η συμπεριφορά κάνε register χωρίς pass, λάβε email με one time link και μετά σέταρε pass είναι by design. Το τέσταρα μόλις και δουλεύει όπως σου περιγράφω. Αν κάνεις forgot my pass, σου στέλνει ένα one time login link που και αυτό σου επιτρέπει να ξανασετάρεις pass.

Τις συναντήσεις τις ποστάρουμε εδώ, groups.drupal.org, skgtech, fb, twitter καθώς και στα ατομικά μας social media. Για το meetup.com το έχει σκεφτεί, έχω ανοίξει μέχρι και την σελίδα της κοινότητας, αλλά σταμάτησα στο κομμάτι της πληρωμής. Εκείνη την εποχή δεν ήμουν σίγουρος αν χρειαζόταν το meetup.com ως 6ο μέσο προώθησης. Τελευταία το ξανασκέφτομαι :) Ας το συζητήσουμε στην επόμενη συνάντηση.

Την συνάντηση να την κάνουμε την Τετάρτη 22/10; Πέφτουμε πάνω στο Toastmasters meetup αλλά δε νομίζω να υπάρχει κόσμος αυτή τη στιγμή που να ενδιαφέρεται και για τα 2.

Μα έτσι το έκανα και εγώ, δεν έκανα τίποτα περίεργο... και όταν ακολούθησα στο link από το email και πήγα να αλλάξω το password έβγαινε το λάθος ότι πρέπει να συμπληρώσω το Current Password που δεν είχα δηλώσει ποτέ (!!) προφανός κάποιο validation για empty field θα είναι...

Toastmasters τους κάνουμε overlap και εμείς (node.js) συχνά :}

@thanpolas μόλις ξαναδοκίμασα όλη την διαδικασία και μου δουλεύει σωστά: Current pass σου ζητάει μόνο αν θέλεις να αλλάξεις στο λογαριασμό σου (ενώ είσαι ήδη logged in) το password ή email σου. Αν χρησιμοποιήσεις το link του 'Ξέχασα το συνθηματικό μου' μπορείς να αλλάξεις το password σου, χωρίς να βάλεις το παλιό. Διόρθωσε με αν δεν κατάλαβα καλά τη διαδικασία που ακουλούθησες.

Κλείνουμε για Τετάρτη 22/10 και το βάζουμε και στο SKG. Στις 20:00 ή και πιο νωρίς (πχ 19:00);

Επικοινωνώ για το χώρο και με το που έχω το οκ το βάζω για 22/10 στις 19.00

OK, και μόλις γίνει θα το βάλω στο SKG και εσύ στο D.O.

Δεν μπορούν να μου απαντήσουν ακόμα για τη διαθεσιμότητα του χώρου, θα ξέρουμε Κυριακή - Δευτέρα. Θα ενημερώσω με το που έχω κάτι νεότερο.

Συνεχίζω εδώ μια συζήτηση που ξεκίνησε σε αυτό το post με τον kostask.

Κρίμα για το meetup, αν σε ενδιαφέρει να έρχεσαι μπορούμε να κάνουμε το επόμενο πιο νωρίς ή/και πιο κοντά στο σταθμό του ΟΣΕ.
- kostask

Όπως έχω ήδη γράψει θα ήθελα πολύ να έρθω στο meetup για να γνωρίσω όλα τα παιδιά.

Ως νεος στο Drupal δεν είμαι σε θέση να βοηθήσω την κοινότητα (ως προγραμματιστής, διαχειριστής κτλ) σε σχέση με τα άλλα
παιδιά που έχουν ενεργό ρόλο, και για αυτό και δεν ζήτησα αλλαγή στο πρόγραμμα.
Εξάλλου έβλεπα οτι υπάρχει μια επιπλέον δυσκολία λόγω των υπόλοιπων events.
Θα με εξυπηρετούσε εάν το meetup γίνονταν σε πιο κεντρικό σημείο, μέσα στο ΣΚ και απογευματινές ώρες.

Σε καμμία περίπτωση οι προτιμήσεις μου δεν πρέπει να είναι δεσμευτικές και θα προσπαθήσω να ακολουθήσω το πρόγραμμα εφόσον μου το επιτρέπουν οι υποχρεώσεις μου.

Σελίδες